Bitcoins (BTC) kongen av kryptovaluta

Bitcoin er en digital valuta som kun eksisterer elektronisk. Det er desentralisert, noe som betyr at ingen bank eller institusjon har kontroll over . Hver krone og øre du har i banken er under kontroll av Norges Bank. I dag er Bitcoin blitt ett populært alternativ som betalingsmiddel, spesielt på netthandel. I løpet av de kommende årene vil vi nok se Bitcoin som betalingsalternativ i butikken rundt hjørnet, det er allerede kort og selskaper som tilbyr debet kort koblet opp mot din Bitcoin wallet.t

Begreper & utrykk

Det er tre begrep du ofte hører når det prates om Bitcoin er digital, desentralisert og blockchain.

Digital valuta.
Dette betyr at det ikke er noen fysiske Bitcoins i omløp, det er ikke sedler eller mynter du kan putte i lommen. Den er programmert på en måte som er basert på matematiske bevis, noe som gjør det til et system som både reviderer og validerer seg selv på en konsistent måte.

Desentralisert.
Siden Bitcoin ikke har noen sentral server, har ingen enkelt institusjon kontroll over tilbudet og prisen. For eksempel er det ingen sentralbank som kan pumpe Bitcoins ut på samme måte som de gjør med vanlig valuta (ofte kalt Fiat) for å manipulere prisen som oppstår fra tilbud og etterspørsel.

Blockchain.
Blockchain er i hovedsak en database som fører en historie om hver eneste transaksjon som noen gang har funnet sted. Dette gjør Bitcoin-transaksjoner transparente og verifiserbare av de som sender og mottar. Når noen sender deg Bitcoin, vil du se hele prosessen på samme måte som om du venter på en pakke som kan spores i postens.

Bitcoins (BTC), her for og bli.

Bitcoin ble oppfunnet i 2008 av en ukjent person eller gruppe mennesker som bruker navnet Satoshi Nakamoto. Valutaen begynte å brukes i 2009 da implementeringen ble utgitt som programvare med åpen kildekode.

Bitcoin har hatt en ekstrem verdiøkning
fra $0.0008 per coin i 2010 til $50 000 for en coin i 2021!

Mange aktører i bransjen forventer at Bitcoin skal bryte $100 000 per coin i løpet av de kommende årene. I dag er det flere store selskaper og finanspersoner som kjøper opp store verdier i Bitcoin,
som Elon Musk og Kjell Inge Røkke. Dette vil igjen påvirke kursen på andre tokens som Ethereum og TRX med flere.

Handle Bitcoins (BTC)

Siden det ikke eksisterer fysiske sedler og mynter kjøper og lagrer du Bitcoins i en kryptovaluta lommebok, bedre kjent som «wallet».

Først, sikkerhet, når det kommer til å lagre Bitcoins og annen kryptovaluta skal du tenke, sikkerhet.

Velg din wallet med omhu, dette er ett voksende marked med flere tilbud og leverandører. Du kan velge en online løsning, på samme måte som en nettbank. Eller en offline løsning som du kan koble til din PC på samme måte som om du kobler til en minnepenn. Begge har sine styrker og svakheter.

Vi går dypere inn i flere typer og leverandører her. 

Sensurbestandig
På grunn av måten nettverket er utformet på, er det praktisk talt umulig for hackere eller andre angripere å stenge det

En billig og rask betalingsmåte
Når du foretar en transaksjon til noen på den andre siden av verden, kan pengene dine være hos dem innen få sekunder – til en brøkdel av kostnaden for en internasjonal bankoverføring.

krypto

Bitcoin (BTC) blir ulovlig i Tyrkia

TRX Tron

Som så mange andre kryptovalutaer er TRX en valuta som token en liten del av det store bildet.

Ethereum

Les om Ethereum og Ether, dets tiltenkte formål, og hvordan den brukes over hele verden.

Share This