Etherium (ETHER)

Ethereum er en programvare-plattform med åpen kildekode som utviklere kan bruke til å lage kryptovalutaer og andre digitale applikasjoner. Ethereum er også navnet som brukes til å beskrive kryptovalutaen, Ether.

Hva er etherium

Målet med denne kortfattede artikkelen er og komme deg i gang på bakgrunn av Ethereum, dets tiltenkte formål, og hvordan den brukes over hele verden.

Mange programmerere og gründere var med på å stifte Ethereum, men mesteparten av æren går til Vitalik Buterin og Gavin Wood. Men hvis du lurer på hvem som kontrollerer Ethereum, er det en annen sak. Ethereum-nettverket er desentralisert, noe som betyr at ingen personer eller enheter kontrollerer plattformen. Ett kjennetegn på mange typer kryptovalutaer i dag.

Vitalik Buterin, en av grunnleggerne av Bitcoin Magazine, publiserte en whitepaper som beskriver måtene han trodde at Bitcoin kunne forbedres. For eksempel mente han at Bitcoin burde åpne dørene for eksterne utviklere, som kunne lage desentraliserte applikasjoner som kunne kjøre på Bitcoin-plattformen. Etter at forslaget hans ikke fikk grep, begynte han å bygge sin egen plattform hvor han planla å gjøre mer enn bare å handle kryptovalutaer.

Crowd-sourcing

Ethereum samlet inn penger til satsingen med en Crowdsourcing-kampanje som solgte mer enn $ 18 millioner ptokens, kalt Ether.

Den første “blokken” ble lansert den 30. Juli 2015

Foruten Bitcoin er Etherium per i dag den kryptovalutaen som er mest populær for mining med egne servere.

Mer enn bitcoin

Verdiskaping utover selve kryptovalutaen. 

Ethereum bruker blockchain-teknologi akkurat som Bitcoin. Imidlertid begrenser Bitcoin bruken av teknologien til opprettelse og distribusjon av sin egen digitale valuta. I kontrast bruker Ethereum blockchain-teknologi for å gjøre mye mer enn å gjøre kryptovaluta.

I tråd med visjonen til Ethereums medstifter, Buterin, er plattformen tilgjengelig for eksterne utviklere for å lage sine egne blockchain-applikasjoner. Noen utviklere refererer til denne plattformen som Ethereum Virtual Machine.

Ether vs. etherium

Du handler ETHER, men bruker Etherium plattformen.

Ethereum er unikt i universet av kryptovaluta, på grunn av sin flerfunksjonsprogramvareplattform, der eksterne utviklere blir invitert til å lage sine egne applikasjoner.

Mange gründere har brukt Ethereum-plattformen til å lansere sine egne kryptovalutaer. Selvfølgelig har Ethereum også sin opprinnelige valuta, Ether.

Folk forveksler ofte nettverket, Ethereum, med valutaen Ether. Bare husk at folk teknisk sett ikke handler Ethereum, de handler Ether. Når folk refererer til den gjeldende Ethereum-prisen, snakker de faktisk om Ether-prisen.

krypto

Bitcoin (BTC) blir ulovlig i Tyrkia

TRX Tron

Som så mange andre kryptovalutaer er TRX en valuta som token en liten del av det store bildet.

Bitcoins

Denne guiden vil hjelpe deg å forstå hva som gjør Bitcoin så spesiell, hvordan kryptovaluta startet.

Share This