Hva er Kryptovaluta

En kryptovaluta er en digital form for kontanter. Du kan bruke den til å betale venner for din del av helgens utgifter, kjøpe det nye paret sokker du har sett, eller bestille flybilletter og hoteller for din neste ferie. Siden kryptovaluta er digital, kan den også sendes til venner og familie hvor som helst i verden med ett klikk og de vil ha det du sender tilgjengelig innen kort tid.

Heldigitalt

Akkurat som PayPal eller bankoverføringer, ikke sant?

Vel, egentlig ikke. Det er mye mer interessant!

Tradisjonelle elektroniske betalingsportaler eies av organisasjoner. De holder pengene dine for deg, og du må be dem overføre dem på dine vegne når du vil bruke dem.

Kryptovaluta er ikke en organisasjon. Du, vennene dine og tusenvis av andre kan fungere som Sin «egen bank» ved å kjøre gratis programvare, såkalte wallets. Datamaskinen din kobles til andres datamaskiner via en teknologi som kalles «Blockchain», noe som betyr at du kommuniserer direkte, med høy sikkerhet – ingen mellommenn kreves!

For å bruke kryptovaluta trenger du ikke registrere deg for et nettsted med en e-postadresse og passord. Du kan laste ned et bredt utvalg av apper til smarttelefonen din for å begynne å sende og motta innen få minutter.

Hvor kommer navnet fra?

Navnet kryptovaluta er en kombinasjon av kryptografi og valuta. Med kryptografi bruker vi avansert matematikk for å sikre pengene våre, og sørge for at ingen andre kan bruke dem.

Det er ikke nødvendig å forstå alt dette – applikasjoner du bruker vil gjøre alt tungt løft. Du vet ikke en gang hva som skjer under panseret.

Hvis du er interessert i den slags ting, har vi noen artikler til deg

Hva er Kryptovaluta

Heldigitalt

Så disse magiske internettpengene eies ikke av noen og bruker kryptografi for å sikre systemet. Men du har allerede apper for å betale folk – hvorfor skulle du bry deg?

Tillatelsesfri
Ingen kan forhindre deg i å bruke kryptovaluta. Sentraliserte betalingstjenester kan derimot fryse kontoer eller forhindre at transaksjoner blir gjort.

Sensurbestandig
På grunn av måten nettverket er utformet på, er det praktisk talt umulig for hackere eller andre angripere å stenge det

En billig og rask betalingsmåte
Når du foretar en transaksjon til noen på den andre siden av verden, kan pengene dine være hos dem innen få sekunder – til en brøkdel av kostnaden for en internasjonal bankoverføring.

Bitcoins

Starten på en æra.

Bitcoin er den opprinnelige kryptovalutaen, og til dags dato den mest populære.

Utrolig nok vet ingen hvem som oppfant Bitcoin. Vi kjenner dem bare etter skjermnavnet sitt – Satoshi Nakamoto. Satoshi kan være en enkelt person, en gruppe programmerere, eller hvis du tror noen av de rarere teoriene, et tidsreisende romvesen eller hemmelig regjeringsteam.

Satoshi publiserte et 9-siders dokument i 2008, som detaljert hvordan Bitcoin-systemet fungerte. Måneder senere, i 2009, ble selve programvaren utgitt.

Blockchain

Ikke noe sofistikert

Ikke la deg skremme av teknobabbel, kule ord og utrykk som får din venn til og høres ut som en profesjonell investor og utvikler når han beskriver “blockchain”. Blockchain er bare en database. Det er heller ikke spesielt sofistikert – du kan lage det i et regneark med minimal innsats.

De fleste kryptovaluta aktører utvikler sin egen blockchain versjon tilpasset sin spesifikke coin. Vi går litt mer i dybden her

kryptovaluta utrykk 4

Del 4 av 50 kryptovaluta ord og utrykk du bør kunne.

Kryptovaluta utrykk del 3

Del tre av fem, 50 utrykk du bør kunne om kryptovaluta

kryptovaluta utrykk del 2

Del 2 med 10 kryptovaluta ord og utrykk som du bør kunne.

Kryptovaluta utrykk del 1

Har du nettopp har kommet i gang med kryptovaluta, eller sliter med alle utrykkene som blir brukt?

krypto historie

Her er noen interessante fakta eller historie om de 15 beste kryptovalutaene etter markedsverdi.

Investering Vs. Trading

Investering og trading er to veldig forskjellige metoder for å forsøke å tjene penger i finansmarkedene.

Share This