Krypto.

Her er noen interessante fakta eller historie om de 15 beste kryptovalutaene etter markedsverdi per i dag.

Mye av det er hentet fra wikipedia.

Ny Krypto lanseres

Det er ett utall med såkalte Alt-Coins der ute.

Bitcoin (BTC)
Mottakeren av den første bitcoin-transaksjonen var cypherpunk Hal Finney, som hadde opprettet det første gjenbrukbare proof-of-work-systemet (RPoW) i 2004. Finney lastet ned bitcoin-programvaren på utgivelsesdatoen, og mottok den 12. januar 2009 ti bitcoins fra Nakamoto. . I 2010 skjedde den første kjente kommersielle transaksjonen med bitcoin da programmerer Laszlo Hanyecz kjøpte to Papa Johns pizzaer for ₿10.000.

Ethereum (ETH)
I 2016 utnyttet en hacker en feil i et tredjepartsprosjekt kalt The DAO og stjal $ 50 millioner av Ether. Som et resultat stemte Ethereum-samfunnet for hard gaffel blockchain for å reversere tyveriet, og Ethereum Classic (ETC) fortsatte som den opprinnelige kjeden.

Cardano (ADA)
Plattformen er oppkalt etter Gerolamo Cardano og kryptovalutaen etter Ada Lovelace.

Gerolamo Cardano var en italiensk polymat, hvis interesser og dyktighet varierte fra matematiker, lege, biolog, fysiker, kjemiker, astrolog, astronom, filosof, forfatter og gambler. Han var en av renessansens mest innflytelsesrike matematikere, og var en av nøkkelfigurene i grunnlaget for sannsynligheten og den tidligste innføreren av binomialkoeffisientene og binomialteoremet i den vestlige verden. Han skrev mer enn 200 verk om vitenskap.

Augusta Ada King, grevinne av Lovelace var en engelsk matematiker og forfatter, hovedsakelig kjent for sitt arbeid med Charles Babbages foreslåtte mekaniske datamaskin for generell bruk, den analytiske motoren. Hun var den første til å innse at maskinen hadde applikasjoner utover ren beregning, og å ha publisert den første algoritmen som var ment å bli utført av en slik maskin. Som et resultat blir hun ofte sett på som en av de første dataprogrammererne

Binance Coin (BNB)
BNB ble lansert gjennom et første mynttilbud i 2017, 11 dager før Binance-kryptokursutvekslingen gikk online. Den ble opprinnelig utstedt som et ERC-20-token som kjører på Ethereum-nettverket, med en samlet forsyning på 200 millioner mynter, og 100 millioner BNB-er tilbudt i ICO.

Tether (USDT)
Til tross for at de var “bundet” til USD, mistet USDT noen ganger en del av prisen per mynt. Det største prisfallet skjedde 25. april 2017, da prisen nesten nådde 0,9 amerikanske dollar per mynt. Som et resultat solgte handelsmenn USDT-mynter, noe som gjorde USDT-prisen mye lavere. Noen av kryptokursutvekslingene (spesielt de som implementerte Tether som et USD-alternativ) opplevde en rask prisutvikling i Bitcoin. Det samme skjedde med andre kryptovalutaer, handlet parvis med Tether.

Litecoin (LTC)
I mai 2017 ble Litecoin den første av topp 5 (etter markedsverdi) kryptovalutaer som adopterte Segregated Witness. Senere i mai samme år ble den første Lightning Network-transaksjonen gjennomført gjennom Litecoin, og overførte 0.00000001 LTC fra Zürich til San Francisco på under ett sekund.

XRP
Det ble inngitt en gruppesøksmål mot Ripple i mai 2018 “med påstand om at den førte til en ordning for å skaffe hundrevis av millioner dollar gjennom uregistrert salg av XRP-tokens.” I følge klagen “skapte selskapet milliarder av mynter” ut av luften “og tjente deretter på å selge dem til publikum i” det som egentlig er et uendelig innledende myntoffer “.”

Polkadot (DOT)
Gavin Wood var tidligere Chief Technology Officer og er medstifter av Ethereum Project. Mens han utviklet Ethereum og utviklet den nye Ethereum 2.0-spesifikasjonen som ville inkludere skjæring, begynte Dr. Wood og hans team å tenke på de skjæringshindringene en blockchain ville møte. Fra den første unnfangelsen til en papiropplysning tok det ham rundt fire måneder å komme med en visjon for et heterogent flerkjedet rammeverk, Polkadot-protokollen. Wood ga ut Polkadot-papiret 14. november 2016.

Doge meme ble krypto

Når gamle memes blir coin, da er vel det meste mulig?

Bitcoin Cash (BCH)
I 2017 var det to fraksjoner av Bitcoin-supportere: de som støttet store blokker og de som foretrakk små blokker. Bitcoin Cash-fraksjonen favoriserer bruken av valutaen som et byttemiddel for handel, mens den Bitcoin-støttende fraksjonen ser på Bitcoins primære bruk som en verdi-butikk. Bitcoin Cash-kritikere kaller kryptovalutaen “Bcash”, “Btrash” eller “en svindel”, mens tilhengerne hevder at “det er den rene formen for Bitcoin”

Stellar (XLM)
Jed McCaleb er medstifter av Stellar Development Foundation. Før den offisielle lanseringen dannet McCaleb et nettsted kalt “Secret Bitcoin Project” som søker alfatestere. I 2000 opprettet McCaleb også e-Donkey som ble et av de største fildelingsnettverkene i sin tid. Han opprettet senere Mt. Gox, den første bitcoin-børsen, som deretter ble solgt og kodet om av de nåværende eierne.

USD-mynt (USDC)
I motsetning til den mest populære stablecoin Tether (USDT), er skaperne av USD Coin forpliktet til å gi full gjennomsiktighet og samarbeide med en rekke finansinstitusjoner for å opprettholde fulle reserver av tilsvarende fiat-valuta. Alle USDC-utstedere er pålagt å regelmessig rapportere sine USD-beholdninger, som deretter blir publisert av Grant Thornton LLP. Alle månedlige attestrapporter finner du her.

Uniswap (UNI)
Uniswap ble født ut av en idé foreslått i reddit i 2016 av Vitalik Buterin for en desentralisert børs (DEX) som vil ansette en on-chain automatisert markedsprodusent med visse unike egenskaper. Et år senere begynte Hayden Adams å jobbe med å gjøre denne ideen til et funksjonelt produkt. Etter å ha mottatt flere tilskudd samt $ 100.000 fra Ethereum Foundation, ble Uniswap lansert i november 2018.

NEM (XEM)
I januar 2018 ble Coincheck-utvekslingen hacket og omtrent 500 millioner NEM-tokens ($ 530 millioner) ble stjålet. Valutaen ble overført gjennom totalt nitten kontoer, hvorav en ble funnet å ikke ha noen forbindelse med hackeren. 12. mars kunngjorde børsen refusjon til ofrene, rundt 260 000 innehavere.

Dogecoin (DOGE)
19. januar 2014 ble det opprettet en innsamlingsaksjon av Dogecoin-samfunnet for å samle inn 50000 dollar til det jamaicanske bobsledteamet, som hadde kvalifisert seg til, men ikke hadde råd til å gå til Sotsji vinter-OL. Den andre dagen ble $ 36.000 i Dogecoin donert, og valutakursen Dogecoin til bitcoin steg med 50%.

krypto

Bitcoin (BTC) blir ulovlig i Tyrkia

TRX Tron

Som så mange andre kryptovalutaer er TRX en valuta som token en liten del av det store bildet.

Ethereum

Les om Ethereum og Ether, dets tiltenkte formål, og hvordan den brukes over hele verden.

Bitcoins

Denne guiden vil hjelpe deg å forstå hva som gjør Bitcoin så spesiell, hvordan kryptovaluta startet.

Share This