Kryptovaluta utrykk du bør kunne del 1

Hvis du nettopp har kommet i gang med krypto, eller sliter med alle utrykkene som blir brukt, da er denne listen noe for deg. Listen vil inneholde 50 pluss ord og utrykk, her er de 10 første.

Kryptovaluta

Alle ord og utrykk er på Engelsk, siden dette er standaren har vi valgt og ikke oversette selve utrykkene.

51% attack
«51% attack» er situasjonen der mer enn halvparten av datakraften i en gitt blockchain kontrolleres av en person eller en gruppe. Dette sikrer at denne gruppen får full kontroll over den spesifikke blockchain. For eksempel kan de stoppe all mining, stoppe alle transaksjoner eller bruke hver mynt i denne spesifikke blockchain så ofte de ønsker.

Address
En kryptovaluta-adresse er stedet du lagrer kryptovalutaen din, og hvor du sender og mottar kryptovaluta. Du kan sammenligne den med hjemmeadressen din. Denne adressen består vanligvis av en hel rad med tall og sifre, som ser omtrent slik ut: 1KXghhUZRVFmfk9Jreo3vvuV3HDoCJyYJZ. Denne adressen er den offentlige delen av de to krypterte nøklene (se privat og offentlig nøkkel) som kreves for at innehaveren skal bekrefte en transaksjon.

Airdrop
Dette er en slags gave for grunnleggere som bestemmer en bestemt kryptovaluta, og gir bort myntene eller myntene. Kampanjen er for en kort periode. Dette gjøres for å publisere tokens og distribuere tokens.

Altcoin
Dette navnet brukes til alle kryptovaluta som ikke er Bitcoin (alternativ kryptovaluta / mynt).

Kryptovaluta lingo kan framstå uforståelig.

Altseason
Dette er begrepet gitt når pengerstrømmen til altcoins er høyere enn til Bitcoin. Med andre ord når investorer kjøper mer altcoins enn Bitcoin.

AMA
Spør meg om hva som helst (Ask Me Anything). Et (stort sett) nytt kryptoprosjekt har en økt for og la brukere stille dem spørsmål om prosjektet. Reddit og Discord brukes ofte til dette.

AMM
«Automated Market Maker». Det vil si at det er en slags desentralisert utvekslingsplattform (DEX). En matematisk formel brukes til å prise eiendeler. I en tradisjonell børs fungerer det annerledes, og eiendeler blir priset i henhold til en prisalgoritme.

Hva er Kryptovaluta

Kryptovaluta

Får du oversikt over de fleste ord og utrykk rundt kryptovaluta vil det gi deg større mulighet for og lykkes.

Arbitrage
Å kjøpe og selge den samme kryptovaluta / aksjen / verdien på to børser for å dra nytte av små prisforskjeller.

ASIC mining / miner
ASIC står for “Application Specific Integrated Circuit”. Dette er faktisk en brikke som er spesielt designet for å utføre en bestemt oppgave. Av denne grunn, takket være ASIC-mining, kan du mine kryptovaluta mye raskere enn en vanlig datamaskin eller bærbar datamaskin kan. For eksempel, for Bitcoin, er det spesielle ASIC-miners som bare er opptatt av å løse SHA-256-algoritmen. Det er også kryptomynter som er umulige å bryte med en ASIC.

ATH
ATH betyr “All Time High”. Dette er den høyeste prisen en kryptovaluta noensinne har oppnådd.

Del to kommer snart med 10 nye utrykk.

krypto

Bitcoin (BTC) blir ulovlig i Tyrkia

TRX Tron

Som så mange andre kryptovalutaer er TRX en valuta som token en liten del av det store bildet.

Ethereum

Les om Ethereum og Ether, dets tiltenkte formål, og hvordan den brukes over hele verden.

Bitcoins

Denne guiden vil hjelpe deg å forstå hva som gjør Bitcoin så spesiell, hvordan kryptovaluta startet.

Share This