Kryptovaluta utrykk du bør kunne del 4

Hvis du nettopp har kommet i gang med krypto, eller sliter med alle utrykkene som blir brukt, da er denne listen noe for deg. Listen vil inneholde 50 pluss ord og utrykk, her er del 4.

Kryptovaluta

Alle ord og utrykk er på Engelsk, siden dette er standaren har vi valgt og ikke oversette selve utrykkene.

har du ikke lest del 1? klikk her

FOMO
“Fear Of Missing Out”. Dette skjer ofte når en kryptovaluta øker i verdi så raskt at folk er redd for at de vil gå glipp av sjansen til rikdom, noe som fører til at prisen per mynt blir enda høyere. En bi effekt av dette er at mange kjøper når kursen er på den høyeste.

FUD
“Fear, uncertainty, doubt”. Dette brukes ofte til å beskrive kryptomarkedets volatilitet.

 Fork (branch / split)
En «fork» skjer når en alternativ versjon av den nåværende blockchain skiller seg permanent. Dette kan gjøres på tre forskjellige måter:

Ved et 51% angrep

Fordi det er en feil i programmet

Fordi nye vesentlige endringer må gjøres i den nåværende blockchain.

 Genesis block
Blokken som er den første som ble minet i en blockchain

Kryptovaluta lingo kan framstå uforståelig.

Halving
Dette betyr at den utvinnbare belønningen (se blokkbelønning) halveres. Dette skjer hver gang med en viss mengde utvinnede blokker. Med Bitcoin, for eksempel, er dette for hver 210.000 blokker.

 Hash
En matematisk prosess som tar et variabelt antall data som input og produserer et kortere resultat av en fastsatt lendge på dataen.

 Hashrate
Dette er hastigheten som matematiske problemer for visse blokker kan løses på. Med andre ord, hastigheten der en ny blokk kan oppdages. ASIC-gruvedrift fører for eksempel til at hashhastigheten går ned.

Hva er Kryptovaluta

Kryptovaluta

Får du oversikt over de fleste ord og utrykk rundt kryptovaluta vil det gi deg større mulighet for og lykkes.

HODL
Opprinnelig var ‘Hold’ meningen, men i et forum sa en chatdeltaker stadig om hvordan han ‘hodling’ myntene sine. Dette ble raskt et meme, og nå har det blitt etablert i kryptoverdenen og betyr å holde på kryptomyntene dine på lang sikt. Noen ganger refererer det også til ‘Hold On for Dear Life’.

 ICO
Står for første tilbud på mynter. Dette er en form for crowdfunding, der publikum kan investere i en blockchain-oppstart på forhånd. Som takk for den økonomiske støtten blir de belønnet med en viss mengde mynter.

IEO
Dette er et innledende byttetilbud. Det er en variant av Initial Coin Offerings (ICO), administrert direkte av kryptovaluta-børser.

krypto

Bitcoin (BTC) blir ulovlig i Tyrkia

TRX Tron

Som så mange andre kryptovalutaer er TRX en valuta som token en liten del av det store bildet.

Ethereum

Les om Ethereum og Ether, dets tiltenkte formål, og hvordan den brukes over hele verden.

Bitcoins

Denne guiden vil hjelpe deg å forstå hva som gjør Bitcoin så spesiell, hvordan kryptovaluta startet.

Share This