Kryptovaluta utrykk du bør kunne del 2

Hvis du nettopp har kommet i gang med krypto, eller sliter med alle utrykkene som blir brukt, da er denne listen noe for deg. Listen vil inneholde 50 pluss ord og utrykk, her er del 2.

Kryptovaluta

Alle ord og utrykk er på Engelsk, siden dette er standaren har vi valgt og ikke oversette selve utrykkene.

har du ikke lest del 1? klikk her

Bag
En «Bag» i kryptoverdenen refererer til myntene og tokens du har som en del av din kryptovalutalommeboken (Crypto Wallet). Vanligvis brukes begrepet for å beskrive en betydelig del av en bestemt kryptovaluta. For eksempel er en «moon bag» fylt med myntene du for tiden eier som du tror vil gjøre deg rik.

Bear market
En bjørn slår alt ned med klørne. Derfor kalles et marked der trenden er i en nedadgående bevegelse et «Bear market». Sentimentet er da negativt og prisene faller overveiende.

Blockchain
En «blockchain» er en slags digital verifisering som fungerer fra et desentralisert nettverk. Takket være kryptografi kan en verifisering oppbevares av et stort antall datamaskiner som sammen lager nettverket. Hver gang en ny transaksjon blir gjort, legges den av de som «miner» med dato, størrelse osv. til «blockchain» som en ny blokk.

Block
Blokkene er “sidene” i den digitale hovedboken til blockchain. Dette er filer med uforanderlige data som er permanent lagret på blockchain.

Kryptovaluta lingo kan framstå uforståelig.

Block reward
«Block reward» er belønningen som «miners» mottar for å finne en matematisk løsning relatert til den en «block». Med Bitcoin er denne belønningen 25 Bitcoins per utvunnet «block». Dette halveres hver 210 000 «block».

BTFD
“Buying the f * cking dip!» Dette begrepet brukes når prisen på en kryptovaluta eller markedet faller, altså «bear market». Folk er tilbøyelige til å dra fordi de er redde for å tape. Men en dip gir muligheter for å kjøpe en mynt eller token billig før den begynner å stige igjen (bull market).

Buy the Dip
Samme som BTFD bare uten banning for de som foretrekker det.

Hva er Kryptovaluta

Kryptovaluta

Får du oversikt over de fleste ord og utrykk rundt kryptovaluta vil det gi deg større mulighet for og lykkes.

Bull market
En okse stikker hornene i deg og kaster deg opp. Derfor er et «Bull Market» et marked der trenden er i en oppadgående bevegelse. Prisene stiger og følelsen er positiv. Du høre ofte dette utrykket sammen med «bear market». I dag har markedet «bullish» trend etter en uke med «bearish» trend osv.

Cold storage
Kryptovaluta lagres “offline”. Du gjør dette hvis du trygt vil lagre mynter over lengre tid. En hare ware kryptovalutalommebok «Crypto wallet» er et eksempel på kald lagring.

Cryptocurrency
Digital valuta basert på kryptografi. Dette gjelder både Bitcoin og andre altcoins.

Del tre kommer snart med 10 nye utrykk.

krypto

Bitcoin (BTC) blir ulovlig i Tyrkia

TRX Tron

Som så mange andre kryptovalutaer er TRX en valuta som token en liten del av det store bildet.

Ethereum

Les om Ethereum og Ether, dets tiltenkte formål, og hvordan den brukes over hele verden.

Bitcoins

Denne guiden vil hjelpe deg å forstå hva som gjør Bitcoin så spesiell, hvordan kryptovaluta startet.

Share This